2011-09-29

Prag


Vi har ju då varit i Prag med Nickes jobb!! :) Vilken lyx, att bli bjudna på en sådan resa! Det är kanske inte det första resmålen man tänker sig att man ska åka till, men jag kan verkligen rekommendera det!! Det har varit en fantastisk resa! Jag bara älskar Prag! Super mysig stad, med många storslagna byggnader och slott!! Vi hade verkligen tur med vädret, riktigt sommarvärme, ca 25 grader varje dag och inte en droppe regn!! Här kommer vår resa i bilder :)



Tornen är olika breda, vilket ska symbolisera en kvinna(vänstra) och en man(högra)! :) 


Vi har ätit suuper god mat! Tigerprawns.. ååååååh så gott!!


På torget serverade dom olika maträtter, som var suuuuper goda! Det var som en liten marknad, man kunde plocka lite ifrån varje ställe och sedan hitta någon bra plats att äta på :) Denna mat var bland det bästa vi åt på hela resan!! Muuuumms..


En riktigt storslagen katedral, tog 1000 år att bygga denna! Det kan man förstå när man ser det på nära håll!Det är små grejer överallt, vilket måsta tagit världens tid att bygga. Vi räknade ut att det tog ca 15 generationer innan katedralen var klar! Heelt otroligt.


Utsikt över Prag!!


Den kända klockan som finns mitt på torget i Prag! Varje hel timma, börjar klockan leva! :) Statyer börjar att röra på sig och efter klockslagen, blåser en människa i en trumpet! Det var massor med folk som samlades varje timma för att se detta! Det sägs att urmakaren som designade denna, fick sina ögon utstuckna för att inte kunna bygga en likadan någon annan stanns i världen!! =/


Den kända bron i Prag, Karlsbron! Vi åkte båt, och kunde därmed ta fina kort, från vattnet!! På båten serverades det god lunch buffe! :)



Sista kvällen i Parg gick vi ut på en riktigt fin resturang! Den låg på en terass över alla hus och gator.. Det var en underbar utsikt och helt otroligt god mat!!

Men som man brukar säga, borta bra men hemma bäst!!! Det är faktiskt super skönt att vara hemma igen och vi har ju riktigt bra väder här hemma nu också, och det ska tydligen vara så ett tag nu!
Det gillar vi!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade